1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Резервирайте в тези часове и дни, за да спестите пари от полета си през 2024 г.

Резервирайте в тези часове и дни, за да спестите пари от полета си през 2024 г.

Отговарме на въпросите: Колко дни преди полета да резервираме и в кой ден от седмицата е най-изгодно

 

Най-важните неща, на които трябва да наблегнете в новините за пътувания тази седмица са: забраната за сладолед в Италия, избягалите коне в централен Лондон, оранжевата мъгла, която удари Атина и – ако все още се чувствате достатъчно готови за ваканция – най-добрите дати и часове за резервиране на летни полети.

Кога да резервирате лятно пътуване?

От средата до края на август е най-доброто време да летите със самолет това лято, според туристическата компания Expedia. Очаква се това време да бъде по-малко натоварено и според Expedia пътниците могат да спестят до 265 долара от билети за отиване и връщане в сравнение с последната седмица на юни, когато средните цени са пикови.

Колко дни преди полета да резервираме? 

Компанията препоръчва резервиране на летни полети от 21 до 60 дни преди това - миналата година пътниците, които са резервирали през този прозорец, са спестили около 15% от вътрешни и международни пътувания в САЩ.

Снимка: Air Canada

В кой ден от седмицата е най-изгодно да резервираме полет? 

Най-много пътниците са спестили в понеделник от международни полети или във вторник за вътрешни полети, в сравнение с тези, които са избрали по-популярните заминавания в четвъртък и петък.

Може да е грешка да резервирате твърде рано или твърде късно. Пътуващите плащат с 15% повече от средното, ако резервират повече от 90 дни за международни пътувания или по-малко от седмица за вътрешни пътувания.

В колко часа е най-изгодно да резервираме полет? 

Expedia установи също, че полетите, резервирани след 15:00 ч. имат 50% по-голяма вероятност да бъдат отменени, така че може би си струва да си купите билети по-рано.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии