1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Предпразнично: къде в България бензинът е най-скъп и къде най-евтин

Предпразнично: къде в България бензинът е най-скъп и къде най-евтин

Ето как вървят цените на горивото в чужбина

Тъй като за много българи вероятно 2 май ще е почивен ден, то за мнозина днес е последния работен ден преди Великден. Очаква се нашенците да пътуват предимно в страната, но не малка част ще пътват и в чужбина. Най-предпочитаните държави за пътуване по празниците са наши съседки като Гърция, Сърбия, Румъния и Турция. 

За да улесним шофьорите, от businessnovinite.bg проверихме цените на горивата у нас и на горепосочените държави.

Цените в България

Към днешна дата средната цена на бензин А95 у нас е 2,72 лева за литър. В София на повечето бензиностанции той върви средно около 2,70 лева за литър, сочи справка на сайта fuelo.net. На по-големите бензиностанции обаче бензинът може да бъде сипан за 2,87 лева, а на по-малки- за 2,54 лева. Разликата от 30 стотинки не е никак малка, когато се пълни резервоарът. Цената на дизела в столицата е средно 2,74 лева за литър.

Средната цена на бензина в Пловдивско е 2,69 лева за литър, а на дизела- 2,72 лева за литър. Същите са цените и в област Велико Търново. Средната цена на бензина за Благоевград е 2,72 лева за литър, а на дизела - 2,75 лева за литър. 

В Бургас бензинът върви около 2,71 лева, а дизелът около 2,73 лева. Същите са цените и във Варна.

Цените в чужбина

Литър бензин в Северна Гърция средно струва 1,88 евро или 3,76 лева. Цената на бензина в Централна Сърбия средно върви около 2,80-3 лева за литър. В Северна Сърбия около Белград цената скача на 3,20 лева.

Бензинът в Букурещ струва 1,40 евро или 2,80 лева. Ако решите да отидете до Турция, то там бензинът е най-евтин- около 1,15 лева за литър. 

Ако ще карате рент а кар в Италия, то трябва да знаете, че бензинът там върви около 3,60 лева 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии