Нова компания за скутери под наем навлиза на българския пазар

БГ Бизнес

800 тротинетки под наем ще бъдат пуснати по улиците на София от днес

 

Компанията Bolt пуска над 800 скутера (тротинетки) по улиците на София от днес, съобщава БТА. Компанията планира да разшири услугите си в Бургас, Варна и Пловдив. 

Валерий Романов, регионален мениджър "Микромобилност" в Bolt за Източна Европа, заяви: "Благодарни сме на София за доверието, което прояви към Bolt. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа за формиране на отговорни навици за каране и микромобилност през идните години, както и да предоставяме споделени скутери на достъпни цени на нашите клиенти. Преди първото каране всеки клиент трябва да се регистрира в нашата платформа, като за целта трябва да има навършени 18 години. Усъвършенстваната ни GPS система контролира начина на паркиране и каране на нашите скутери, за да гарантира, че всички по улиците са в безопасност". 

Ползването на скутерите става през приложението Bolt, което може да се изтегли от Google Play или Apple Store. Скутерът може да бъде отключен чрез сканиране на QR кода върху него. При първото използване приложението ще покаже на потребителя инструкции как да кара и паркира скутера безопасно. 

Отключването на скутера ще бъде безплатно, а всяка минута по време на пътуването ще се таксува по 0,20 лв., съобщават още от компанията. След пристигане при дестинацията водачите могат да паркират скутера на безопасно място на улицата, за предпочитане в близост до стойка за велосипеди. 

Към момента Bolt предлага скутери в над 250 града в 25 държави в Европа и планира да разшири дейността си в още държави и градове през този сезон.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст