1 USD
1.80911 BGN
Петрол
Bitcoin
$70,477.0

За какво да внимават потребителите преди да заложат онлайн

БГ Бизнес

НАП е спряла над 130 хазартни платформи без лиценз

Спрените хазартни платформи са били без лиценз. Пълният списък е публикуван на официалната страница на НАП и се актуализират своевременно, съобщават от приходната агенция.

Интересът към онлайн хазарта очевидно расте. НАП е регистрирала 16 сайта за онлайн залози, като за последната година те са 10, а миналата са били едва 6.

Съвети при онлайн залагания

Данъчните препоръчват на потребителите, преди да започнат да залагат, да проверят дали платформата има лиценз или не. И още – данъчните съветват преди да заложат, потребителите да определят предварително бюджет, който могат да си позволят да загубят. Той не бива да надвишава 5% от чистите доходи.

Снимка: btvnovinite.bg

Не бива да се преследват загубите, в опит да се възстанови загубеното. От НАП съветват още на залагането да се гледа като средство за забавление, а не като източник на пари. И още – избягвайте да споделяте лична информация с трети страни. Ако някой ви попита за личните ви данни, за да отвори нов акаунт за онлайн хазарт той може да се опитва да избягва ограниченията, наложени върху собствената му хазартна дейност или да улесни престъпна дейност като пране на пари, уреждане на мачове или други измами, казват от НАП. Повишава се и рискът от кражба на самоличност.  

От 12 декември НАП подновява поддържането на регистъра на уязвими лица. Той не е публичен, като достъп до него имат само определен брой служители. Всеки, който смята, че не може да контролира времето прекарано в хазартни игри или парите, които изразходва при залагания може да подаде заявление за вписване в регистъра, съобщават от НАП.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии