1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Над 100 на година са новите кемпери, регистрирани в КАТ

Над 100 на година са новите кемпери, регистрирани в КАТ

Ето колко нови къмпинга се откриват годишно

 

Над 100 на година са новите кемпери, регистрирани в КАТ, докато при тези, които са втора ръка, няма точни данни, защото голямата част от тях се регистрират като бусове и ванове. Това заяви Веселин Вълев, организатор на тематично изложение, цитиран от "Хоризонт".

Снимка: Росица Николова

За година в България се откриват между 10 и 15 нови места за къмпингуване. В  момента се предлагат над 170 района за настаняване за кемпери, каравани и палатки. 

Преобладаващо, къмпингите у нас отговарят на европейските стандарти и добрите примери и практики са все повече, каза Веселин Вълев.

Той посочи, че новите СПА-къмпинги се изграждат по най-високите европейски стандарти.

Снимка: Росица Николова

"Това, което е нужно да се направи, е да се облекчи режима за строителните правила и екологичните оценки може би, тъй, че при този най-екологичен вид почивка като къмпинг-туризма, инвеститорите да могат по-лесно да влязат на пазара и да направят един обекти, с които България да се гордее пред Европа".

По думите му България е привлекателна за къмпинг-туризъм за чуждестранните туристи, като основно това са туристи от Германия, Румъния и Холандия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии