1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

На цената на гараж в София: Колко струва да си купиш училище у нас?

На цената на гараж в София: Колко струва да си купиш училище у нас?

Десетки български училища са обявени за продан в различни краища на страната

Малките населени места се обезлюдяват, населението намалява, демографската криза се задълбочава. Това са някои от големите проблеми в различни краища на страната. А десетки училища се продават в сайтове за обяви - на цени, близки до тази на гараж в София. Разглеждаме някои от обявите, за да направим съпоставка на цените. 

Близо до гр. Дряново, област Велико Търново се продава цялата сграда на някогашно училище на цена от 39 000 евро. Срещу тази сума купувачът ще получи 500 кв. м здание, както и 1652 кв. м двор.

В друга обява - близо до Разград и недалеч от Русе, откриваме голяма сграда на бивше училище с площ над 1300 кв. м, както и 3200 кв. м двор за 41 000 евро. 

В един от сайтовете за обяви у нас откриваме и бивше училище в с. Нейковци, община Плачковци. 

"Балканско селце с красива природа, къщи за гости и надморска височина 510 м, в близост до национален парк "Българка", прекрасно местоположение на кратки еко разходки. Застроената площ на имота е 218 кв. м, а дворното място е 1350 кв. м. Изключително подходящ имот за къща за гости, вила или целогодишно живеене", пише в обявата. Цената за него е 20 000 евро. 

За продажба е обявено и училището в с. Галище - на цена от 30 678 евро. 

Масивна двуетажна сграда на 27 км от Велико Търново се продава за 35 000 евро или средно 35 евро за кв. м.

Старите сгради се купуват предимно с цел инвестиция. В туристическите райони те биха могли да се превърнат в места за настаняване - къщи за гости, хотели. В останалите райони те могат да бъдат използвани за лечебни центрове, санаториуми, домове за стари хора. 

 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии