Министър Богданов: Смяната на ръководството на ДКК е заради липса на финансов отчет

Министър Богданов: Смяната на ръководството на ДКК е заради липса на финансов отчет

Държавната консолидационна компания (ДКК) управлява над 1 млрд. лева

Разбира се, че има мотиви за рокадите на ръководството на Държавна консолидационна компания (ДКК). Това заяви министърът на икономиката Богдан Богданов в предаването на bTV „Тази сутрин“.

Няма как една компания като ДКК, която управлява над 1 млрд. лева, да няма втора поредна година публикуван годишен финансов отчет. Чух оправдания и на бившето ръководство, че те наследили такава ситуация от 2021 година – затова те не могли да се справят и през 2022 г.”, допълни той.

По негов думи няма как един мандат не се прекратява сам по себе си. „Ръководството, което беше сменено, е имало една година, за да реши този проблем, и не са го правили“, допълва той и разяснява, че основните проблеми са липсата на този финансов отчет, липсата на бизнес програма на ДКК и 4 от дъщерните им дружества.  

По думи на отстранения директор на ДКК Венцислав Димитров твърди, че новият шеф Иван Зангончев е изготвил отчета за годината.

На това твърдение Богданов отговори, че това не е състоятелно становище.

„Изпълнителният директор, назначен в момента – господин Зангочев, е бил част от екипа от август 2022 г. до април 2023 г., и те имат много ясен мандат – да решат тези проблеми. Ако те се справят и постигат резултати – добре, ако не – няма начин те да се задържат в управлението. Екипът е изцяло професионален – с мандат до 6 месеца, за да разреши проблемите, с които не са се справили. Няма как да настоявам за някого пред ръководство, което не си върши работата“, посочи министър Богданов.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст