1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Кое е по-изгодно: Наем или покупка на рокля и костюм за бала?

Кое е по-изгодно: Наем или покупка на рокля и костюм за бала?

Май месец е разгара на абитуриентските балове

 

Май месец е разгара на абитуриентските балове. Зрелостниците от цялата страна са готови да отворят нова страница в живота си и да кажат „сбогом“ на милото училище. Абитуриентските балове са празник на красотата и младостта, но много често вървят ръка за ръка с много разходи. Днес се заемаме със задачата да проверим кое е по-евтино – да се наеме костюм или рокля за бала, или да се купи.

Рокли под наем – как и колко

Известен факт е, че колкото по-скъпа е една официална дреха, толкова по-рядко се употребява. Балът е изключително важен за всеки зрелостник, но много често дрехите, които са избирани с месеци и струват трицифрени суми се носят за няколко часа, а след това хващат прах в гардеробите. Когато става въпрос за мъжки костюми доста по-често се намира повод, на който да бъдат облечени било то сватба, кръщене, юбилей или друг абитуриентски бал.

При роклите на дамите нещата са по-сложни, защото не всяка рокля е подходяща за такова събитие без да се направят допълнителни корекции, които също струват пари. Съществуват български сайтове, които предлагат услугата за наемане на официална рокля като процесът е следният: Изберете продукта, който сте си харесали, посочвате периода от дни за наемане на продукта, след това избирате дата на доставка, а когато дойде време за връщане поставяте продукта в опаковката, с която е доставен и предавате на куриера.

Цената на роклите или костюма е променлива. Зависи от вида на официалната дреха и от дните, за които искате да я наемете. Например официална рокля, която е подходяща за посрещането със семейството и приятелите, за наем за 4 дни струва 38,50 лв. Наем за 10 дни - 63,50 лв., а пазарната й цена е на стойност от 173,00 лв. Дълга официална рокля може да наемете най-малко за 800лв. И най-много за 1200лв. Като отново това са примерни цени, защото всеки сайт има своя политика.

Покупка на официални дрехи

Ако въпреки всичко сте сантиментални и „сърце не ви дава“ да се разделите с роклята или костюма, които са запазили толкова много спомени, за толкова кратко време, може да направите бърза разходка до Асеновград, където ще попаднете в рая на тюла и дантелата. Много български модни къщи предлагат изключителни колекции, които са наслада за очите, но разруха за джоба.

Дизайнерските рокли могат да стигнат колосалната цена от 4,590.00 лв. Разбира се, може да намерите и рокли, които да са на много по-разумна цена и да са също толкова елегантни и спиращи дъха. Средно цените на роклите са около 650 до 700 лв. Елегантен мъжки смокинг може да намерите за скромната цена от 450лв до 600лв.

В заключение наемането на официална дреха за абитуриентските балове е по-бюджетно решение в сравнение с покупката на такава. Въпреки че покупката може да носи със себе си сантиментална стойност, тя обикновено изисква значителни инвестиции. От другата страна е наемането, което предоставя възможност за избор от разнообразие на модели на по-достъпни цени. Това предоставя възможност да сте бляскави и елегантни на вашия специален повод, без да се налага да харчите неразумно. Изборът между наем и покупка на официална дреха зависи от индивидуалните ви предпочитания, бюджета и значимостта, която придавате на събитието.

Автор: Айлин Дрикова, стажант-репортер

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии