1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Какво да не правим на китайската Нова година

Какво да не правим на китайската Нова година

Ето как да я посрещнете, за да имате късмет

Днес, 10 февруари, е китайската Нова година. Наричана още Пролетен фестивал, това е време за празнуване. За да имате късмет през годината обаче, според източните вярвания трябва да следвате някои правила на днешния ден.

Не казвайте отрицателни думи

Всички думи с негативен смисъл са забранени! Те включват: смърт, болен, празен, болка, призрак, беден, счупване, убиване и други.

Причината за това трябва да е очевидна. Не бихте искали да се прокълнете или да донесете тези нещастия на вас и вашите близки.

Не чупете керамика или стъкло

Чупенето на неща ще прекъсне връзката ви с просперитета и богатството. Ако изпуснете чиния или купа, незабавно я увийте с червена хартия. След Нова година хвърлете опакованите парчета в езеро или река.

Не почиствайте и не метете

Преди Пролетния празник има ден за почистване. Това е да помете лошия късмет. Но по време на същинското тържество това се превръща в табу. Вместо това почистването или изхвърлянето на боклука може да помете късмета.

Ако трябва, не забравяйте да започнете от външния край на стаята и да метете навътре. Съберете боклука в торба и го изхвърлете след 5-ия ден. По същия начин не трябва да се къпете на китайската Нова година.

Не използвайте ножици, ножове или други остри предмети

Има 2 причини зад това правило. Не трябва да се използват ножици и игли. В стари времена това е било ден, даден на жените да си починат.

Острите предмети като цяло ще спрат потока ви от богатство и успех. Ето защо 99% от фризьорските салони са затворени по време на празниците. Подстригването на косата е табу и е забранено до приключването на празниците.

Не изисквайте връщане на дълга

Този обичай е проява на разбиране. Дава възможност на всеки да празнува без притеснение. Ако почукате на вратата на някого, искайки връщане, ще донесете лош късмет и на двете страни. Заемането на пари също е табу. В крайна сметка може да се наложи да вземете заем за цялата година.

Избягвайте да се карате и да плачете

Освен ако няма специални обстоятелства, опитайте се да не плачете. Но ако детето плаче, не му правете забележка. Всички проблеми трябва да се решават мирно. В миналото съседите идвали да играят ролята на миротворци при всякакви спорове. 

Избягвайте приема на лекарства

Опитайте се да не приемате лекарства по време на Пролетния фестивал, за да не боледувате през цялата година. Разбира се, ако сте хронично болен или получите внезапно сериозно заболяване, незабавното здраве трябва да е на първо място.

Ако в този период трябва да подарявате подаръци, то избягвайте часовниците. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии