1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Искате частен тур на Акропола? Пригответе 5000 евро

Искате частен тур на Акропола? Пригответе 5000 евро

Гърция въвежда новата услуга за извънработно време

Миналото лято Акрополът беше под прицел след като служителите стачкуваха в знак на протест срещу работата при 45-градусова жега, а от управата на обекта обявиха, че ще въведат много по-строги правила за влизане на посетители, в най-популярната забележителност в Гърция, пише Time out.

И преди началото на летния сезон сега, Акрополът отново е в центъра на вниманието със сензационна новина.  Гръцкото министерство на културата планира да въведе частни обиколки на Акропола и Партенона в извънработно време срещу не по-малко от 5000 евро. 

Ако вие, в компания на до четирима приятели, разполагате с достатъчно средства и искате да видите това чудо на древногръцката иновация, без някой да ви пречи, скоро може да имате шанс да го направите.

Предложените обиколки ще бъдат за групи от не повече от пет души, за два часа преди или след работното време от 8 до 20 ч.

Въведените през миналата година правила за туристите имаха за цел да ограничат щетите, нанесени на този великолепен обект, а тези ексклузивни турове, които носят мегапечалба, очевидно ще направят същото. Всъщност Гръцката организация за развитие на културните ресурси (която е свързана с гръцкото министерство на културата) смята, че инициативата може да събере до 40 000 евро на ден, за да подпомогне опазването на други културни обекти. Въпреки това, някои определят този ход като елитарен и несправедлив.

Акрополът не е първата забележителност, която предлага частен оглед, ако платите щедро. Според Telegraph за тези, които отделят малко (или много) повече пари, се организират обиколки в извънработно време на обекти като Ватиканските музеи в Рим, храма в Луксор в Египет и базиликата "Сан Марко" във Венеция.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии