1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Гърция намалява цените: Агнешкото там по-евтино от това у нас

Гърция намалява цените: Агнешкото там по-евтино от това у нас

Южната ни съседка слага глоби за фиктивни намаления

От утре в Гърция свалят цените на великденски стоки. Намаленията засягат детските играчки и облекла, както и козунаците.

Министерството на развитието постигна споразумение с производители и търговци на великденски стоки за намаление на цените. Акцентът е върху подаръците за децата, включени във великденската традиция. Детски играчки, училищни пособия, детски дрехи и великденски сладкиши ще се продават на намалени цени, за да получат децата традиционните подаръци от кръстника.

От утре влиза в сила също намалението на хранителните стоки за великденската трапеза. Министърът на развитието Скрекас заяви, че при тази регулация на цената агнешкото месо може да поевтинее до 10 евро за килограм, а в момента е на цена до 15 евро. Това означава, че агнешкото в южната ни съседка ще се продава срещу 20 лева за килограм срещу 30 лева у нас.

Търговците на рибни деликатеси, които са изключително търсени в периода на постите, увеличиха значително цените. От съюза на потребителите съобщават, че изключително скъпи са плодове и зеленчуци.

В същото време финансови екипи проверяват търговските магазини за качество и цени на стоките. За седмица няколко търговски вериги са глобени с 1,5 милиона евро за фиктивни намаления и много високи цени на стоки от първа необходимост, съобщи министър Скрекас.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии