1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Експерт разяснява: Колко струва вечеря за двама в България, Турция и Гърция?

Експерт разяснява: Колко струва вечеря за двама в България, Турция и Гърция?

Новият пазар, към който се отваря България в туризма, е Косово

„Много пъти сме давали този пример – в България вечерята за двама е 89 лв. с бутилка вино, докато в Турция цената е около 94 лв. В Гърция пък е двойно – за същата вечеря се плаща 160 лв.“, каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

Според него през целия май у нас пък ще влязат около 800 000 чужди туристи. Той посочи още, че пътуванията стават все по-интензивни и двете посоки – българите пътуват зад граница, а у нас идват чужди туристи.

Новият пазар, към който се отваря България, е Косово, защото това лято за пръв път ще има чартърни линии. Но иначе основните туристи у нас са от ЕС. Тези 70 000 души, които сега ще дойдат за Великден у нас, са предимно европейци, в това число турци, гърци, македонци, сърби и румънци“, обясни той.

Снимка: istockphoto.com

Доц. Румен Драганов каза още, че Пловдив набира все по-голяма популярност сред чужденците, но по традиция гърците ходят на Южното Черноморие, а румънците – на Северното Черноморие.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии