1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Топ 5 на най-очакваните видеоигри през 2023 г. (ВИДЕО)

Топ 5

Гейминг индустрията очаква рекордни приходи през 2023г.

 

Гейминг индустрията в момента се оценява на близо 190 млрд. долара в световен мащаб. А 2023 г. се очаква да бъде още по-успешна за бранша. През следващите 12 месеца своята премиера ще направят някои дългоочаквани заглавия, които най-вероятно ще донесат печалби в размер на стотици милиони долари на създателите си. Ето кои са едни от игрите, предизвикващи най-голям интерес:

5. Hogwarts Legacy

Ако сте почитатели на поредицата за младия магьосник Хари Потър, то тази игра несъмнено ще ви допадне. Създателите ѝ от Warner Bros. Interactive обещават на играчите да ги отведат на едно незабравимо пътешествие из свят, изпълнен с вълшебства.

 

Като ученик в „Хогуортс“ ще трябва да усвоявате заклинания, да опитомявате фантастични зверове и да се изправите срещу опасни врагове. Играта ще бъде пусната в продажба на 10 февруари.

 

4. Star Wars Jedi: Survivor

Продължението на играта от 2019 г. Star Wars Jedi: Fallen Order определено се очаква с голям интерес. Главно действащо лице отново ще е джедаят Кал Кестис, а действието ще се развива пет години след предишната част (както и десет години след събитията от филма „Отмъщението на ситите“). Подробности за сценария не са известни, но едно нещо е сигурно – играта ще изобилства от спиращи дъха битки със светлинни мечове. Нейната премиера е насрочена за 17 март

3. Suicide Squad: Kill the Justice League

След години на слухове, компанията Rocksteady най-после ще се завърне с ново заглавие от изключително успешната си поредица Batman: Arkham. Този път, обаче, главни действащи лица ще бъдат членовете на „Отряда самоубийци“ – Harley Quinn, Deadshot, King Shark и Captain Boomerang. И четирите персонажа ще бъдат достъпни за играчите, които ще трябва да се изправят срещу супергероите от Лигата на справедливостта. Истинският им враг, обаче, е друг – могъщият злодей Brainiac, който иска да покори Земята. Играта ще бъде продължение на излязлата през 2015 г. Batman: Arkham Knight и ще направи премиерата си на 26 май.

2. Diablo 4

Една от най-обичаните и популярни поредици, създавани някога, ще се завърне на 6 юни. Четвъртата част обещава да запази формулата, която направи предишните игри толкова успешни – кървавите битки с орди от демони, постепенното отключване на нови умения, както и непрестанното търсене на съкровища, оръжие и други ценни предмети. Играчите ще могат да избират измежду пет класа герои – Barbarian, Sorceress, Druid, Necromancer и Rogue. Освен това, Diablo 4 ще е с отворен свят – нещо, което беше посрещнато с ентусиазъм от почитателите на поредицата.

1. Spideran 2

Игрите на разработчиците от Insomniac Spider-Man от 2018 г. и Spider-Man: Miles Morales от 2020 г. се превърнаха в тотални хитови и не е никак изненадващо, че Spider-Мan 2 се очертава да бъде най-очакваното заглавие на 2023 г. Това, което се знае до този момент за новата част от поредицата е, че главните герои ще са двама – Питър Паркър и Майлс Моралес. Те ще се изправят срещу емблематичните злодеи Venom и Kraven the Hunter. Все още не е обявена датата, на която играта ще бъде официално пусната в продажба. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии