1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Какво представлява сандвич, който струва 28 000 долара? (СНИМКИ)

Топ 5

Вижте най-скъпите бургери в света

Вярвате или не, при сандвичите също има класация по цена, като първите места се държат от супер интересни вариации за хиляди долари. И така, кои са най-скъпите сандвичи?

Евтин сред скъпите, но влизащ в челната десятка е Von Essen Platinum Club Sandwich, който струва 150 долара. Той се предлага с шунка, пиле от специална френска порода и пъдпъдъчи яйца, всички от които допълват останалите компоненти, като бели трюфели и полусушени италиански домати, пише therichest.com.

Снимка: twitter.com

Панираният сандвич с говеждо котлет Wagyu струва 180 долара. Някои сортове японско говеждо месо са спечелили отлична репутация. Филето на този вид месо си остава сред най-желаните поради своята крехкост. Ето защо не е изненадващо, че панираният сандвич с телешки котлет wagyu от Wagyumafia струва скъпо.

Вкусотията Le Burger Extravagant изглежда наистина екстравагантно. Цената му е 295 долара. Деликатесът започва с телешка баничка wagyu, която е подсилена с масло от трюфел и хайвер Калуга, наред с други съставки. Достатъчно е да се каже, че всяка от тези съставки е скъпа сама по себе си и не е чудно, че този сандвич се продава толкова скъпо.

Снимка: Instagram

Douche Burger впечатвява вече с доста по-висока цена от 666 долара. Франц Аликуо приготвя този чийзбургер, но не прилича на друг чийзбургер. Месото в бургера е говеждо месо Кобе. В допълнение към други скъпи компоненти като трюфели и сирене грюер, той съдържа и меса като хайвер, омар и гъши дроб. В допълнение, производството му включва златно фолио. Най-странният аспект на този сандвич обаче е, че е опакован в три банкноти от 100 долара.

Стигнахме и до двата най-скъпи сандвича. Единият е Seven Emirates Burgerstack, чиято цена е космическите 10,000 долара. Тази цена до голяма степен се определя от размера на бургера и цените на съставките. Поради факта, че беше продаден на търг за благотворителни цели, Burgertack на Seven Emirates успя да стигне 10 000 долара. По отношение на съставките си, той включва кифличка с шафран, телешки банички, ленти телешки бекон и различни видове сирена, което го прави уникален.

Снимка: twitter.com

Най-скъпият сандвич в света струва колосалните 28 000 долара. Името му е The virgin Mary. Понякога стойността няма нищо общо със съставките. Най-скъпият сандвич е обикновен сандвич със сирене и препечен хляб, а не с трюфели или злато. Това, което беше отпечатано върху препечената кора, обаче направи всичко различно. Даян Муйзер, собственик на бизнес в Маями, Флорида, е създател на този сандвич. Тя е решила да го продаде в eBay и е успяла да го направи за 28 000 долара.

Снимка: twitter.com

 

 
 

 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии