1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Защо този град е най-големият център за данни в Европа?

Технологии

Тези центрове за данни са мястото, където се съхранява почти всичко на вашия телефон или компютър

 

Град Слау в графство Бъркшир, недалеч от Лондон, е бил обект на ужасна преса през годините. Мнозина ще отдадат това на британския ситком "Офисът", но още преди това, през 1937 г., поетът Джон Бетджман пише "Елате, приятелски бомби и паднете върху Слау!".

Но това може би се променя.

С директните си транспортни връзки с Лондон, близостта до летище Хийтроу и бързите оптични връзки, се твърди, че градът е идеално разположен за високотехнологична революция, пише BBC. 

Според вестник "Slough and South Bucks Observer" градът разполага с "най-голямата колекция от центрове за данни в Европа", като в момента в него са разположени 34 центъра, а други са на път да се появят.

Търсенето на центрове за данни нараства, откакто интернет започна да се развива. Според местния вестник в Слау, който се намира непосредствено до магистрала М25 и е на по-малко от 10 мили от Хийтроу, през 2005 г. е открит първият център за данни. 

Понастоящем Slough Trading Estate се счита за най-големия център за данни в Европа.

Тези центрове за данни са мястото, където се съхранява почти всичко на вашия телефон или компютър - облакът, уебсайтовете, социалните мрежи, снимките, музиката и др. 

Много от лондонските банки и служби за спешна помощ използват центровете за данни в Слау. Но това е таен и изключително чувствителен свят, в който сигурността не е изненадващо от първостепенно значение. Много центрове за данни не желаят медийно внимание и учтиво отхвърлиха молбите ни да влезем в тях.

Трудно е да се определи дори действителният брой на центровете за данни в Слау. Общинският съвет на Слау твърди, че "няма окончателен източник на данни", който да определи броя на центровете за данни в общината, но се предполага, че те са около 30-35.

Защо точно Слау? 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии