1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Защо Apple се извини за рекламата на най-новия си iPad? (ВИДЕО)

Защо Apple се извини за рекламата на най-новия си iPad? (ВИДЕО)

Много потребители изразиха възмущение, след като тя беше пусната в социалните мрежи

Apple се извини и призна, че е "не е постигнала очакваното" с последната си реклама на iPad Pro, съобщава CNN. 

Рекламата, публикувана в социалните мрежи oт главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, беше посрещната с отпор от интернет потребители, които смятаха, че рекламата възхвалява унищожаването на човешкото творчество и изкуство от страна на технологиите

В изявление за AdAge вицепрезидентът на Apple по маркетинговите комуникации Тор Мирен се извини.

"Творчеството е в нашето ДНК в Apple и за нас е изключително важно да създаваме продукти, които дават възможност на творците по целия свят. Целта ни е винаги да отбелязваме безбройните начини, по които потребителите изразяват себе си и реализират идеите си чрез iPad", каза Мирен. "С този видеоклип не успяхме да се справим и съжаляваме." 

Apple потвърди изявлението, което предостави на AdAge, но отказа да предостави допълнителен коментар.

Рекламата показва символи на човешкото творчество, като музикални инструменти, кутии с боя, аркадна видеоигра от 80-те години и бюст на човешка глава, смачкана от гигантска хидравлична преса. Когато металните плочи на хидравличната преса се повдигат, се вижда новият iPad Pro на Apple.

"Запознайте се с новия iPad Pro: най-тънкият продукт, който някога сме създавали, най-усъвършенстваният дисплей, който някога сме произвеждали, с невероятната мощ на чипа M4. Само си представете всички неща, които ще бъдат използвани за създаването му", написа Кук в публикация в X, придружаваща видеото.

Отзвукът в интернет от рекламата беше мигновен: "Символиката на безразборното смачкване на красиви творчески инструменти е интересен избор", написа един потребител на социалната мрежа. "Тази реклама ефективно ме убеди, че имам нужда от по-малко технологии в живота си", написа друг. 

Други потребители заявиха, че рекламата е с лош вкус на фона на нарастващите опасения, че изкуственият интелект може да замени работниците - дори тези в творческите области. Актьорът Хю Грант написа в социалните мрежи, че рекламата на Apple представлява "унищожаване на човешкото преживяване".

Според AdAge Apple вече не планира да пуска рекламата по телевизията.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии