1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

TUES Fest 2024 ще се проведе на 20 и 21 април в Иновационен Форум “Джон Атанасов”

Технологии

Businessnovinite.bg е медиен партньор на събитието

TUES Fest 2024 - денят на отворените врати на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София, ще се проведе на 20 и 21 април в Иновационен Форум “Джон Атанасов”, София Тех Парк. Бизнес уебсайтът на bTV Media Group - businessnovinite.bg, е медиен партньор на форума и уеб редакторът на медията Полина Пенчева ще се включи в инициативата като член на журито.

По време на събитието посетителите могат да се запознаят с ТУЕС към ТУ-София отблизо и с това какво прави различно училището по отношение на връзката с ИТ бизнеса; образователния  модел; силната и задружна общност; връзката между настоящи и завършили възпитаници; специалностите и предметите, които се изучават в ТУЕС към ТУ-София.

TUES Fest 2024 за пръв път ще се проведе в цели два дни. В началото на първия ден (20 април) ще бъде отбелязвана символично 35-тата годишнина от създаването на ТУЕС към ТУ- София. Програмата за 20.04 включва кратки лекции със завършили ТУЕС-ари, а темите са свързани с училището, училищното развитие и най-новите технологични иновации в ИТ сферата. Следва полуфинал на очакваните с нетърпение Battle Bots - 11 бойни робота, които ще премерят сили в специално построена за целта арена. Те са изработени от ученици от всички класове с помощта и подкрепата на Асоциацията на Завършилите ТУЕС, преподавателите по вградени микрокомпютърни системи в училището, както и на менторите-представители на някои от спонсорите на събитието. Денят ще завърши с представянето на проекти на учениците от 8-ми до 12-ти клас.

Вторият ден (21 април) ще продължи с традиционното представяне на ученическите проекти, разработени в три категории: софтуер, компютърни мрежи, роботика и вградени микрокомпютърни системи. В този ден ще се проведе финалът на Battle Bots, а след него на церемонията по закриване на събитието ще бъдат наградени най-добрите проекти в трите категории.

Участие в събитието ще вземат 150  проекта, създадени от 236 ученици. Повече информация за събитието може да бъде намерена на официалния сайт на събитието.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии