1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Търсене на снимка по описание: Полезни функции на iPhone, за които вероятно не знаете

Търсене на снимка по описание: Полезни функции на iPhone, за които вероятно не знаете

Можете да подписвате документи, да търсите снимки по описание, да променяте гласа на Siri - какво още може да прави вашият смартфон

Един от най-разпространените смартфони - iPhone на Apple има десетки функции и възможности, които използваме ежедневно. Има обаче и доста такива, които са "скрити", или по-скоро по-малко разпространени. Те обаче могат да бъдат доста полезни за потребителите. Разглеждаме някои от тях: 

  • Подписване на документи

Електронните подписи се превръщат удобен вариант за бизнес договори, формуляри за новоназначени служители и много други видове документи. Не е необходимо да купувате скъп софтуер, за да подпишете нещо електронно - можете да го направите лесно в приложението Mail, като използвате опцията за маркиране на вашия iPhone. 

Отворете документа от приложението Mail на вашия iPhone. Ако не ви е бил изпратен по имейл, препратете го, за да имате лесен достъп до него от приложението Mail.

Снимка: Getty Images

Сега отидете на имейла и докоснете прикачения документ, който искате да подпишете. Ако все още не сте го изтеглили, щракнете върху него, за да го изтеглите. Докоснете редовете и ги попълнете според указанията. За реда с вашия подпис докоснете символа за маркиране. (Ако не сте запознати с опцията за маркиране, това е малката икона в горния десен ъгъл, която прилича на химикалка). 

Ще се появи набор от опции за писалка, както и знак плюс. Изберете знака плюс и след това ще се появи опцията за подпис. Ще се отвори екран, който ви позволява да използвате пръста си, за да подпишете името си. Когато приключите с писането на подписа, щракнете върху Готово. След това можете да поставите подписа си точно на желаното място в документа.

  • Намиране на снимка въз основа на това кой или какво има на нея

Случвало ли ви се е да мечтаете за момент, в който сте отишли на някое специално място, например Айфеловата кула? Или сте искали да сортирате всички снимки, на които сте с най-добрия си приятел? Ако искате да откриете този специален момент, за да публикувате онлайн, възможно е да търсите снимка на своя iPhone само въз основа на това кой е на снимката. Отидете в приложението "Снимки", след което щракнете върху лентата за търсене. Телефонът ви ще ви предложи предложения за хора, места и неща. Изберете подходящото или въведете точно това, което търсите. Трябва да се появи група от снимки, отговарящи на описанието ви, така че можете да изберете тези, които искате да разгледате, изпратите или публикувате онлайн. 

  • Използвайте iPhone като рулетка

Стига да имате iPhone, който е поне толкова нов, колкото 6s, можете да използвате устройството си като рулетка. Отидете в приложението Measure, което ще ви даде инструкции за преместване на устройството ви. Задръжте iPhone и го преместете, след което ще се появи кръг; в средата на кръга ще има точка. 

Снимка: Getty Images

Сега рамкирайте екрана на iPhone, така че точката да е насочена директно към точката, от която трябва да започне измерването. Докоснете опцията "Добавяне на точка" (символ плюс). Сега бавно преместете своя iPhone, докато точката в кръга се окаже над точката, в която искате да приключи измерването. 

Докоснете още веднъж символа плюс. Сега трябва да се появи вашето измерване. Предупреждаваме ви, че макар това да е доста удобен трик за iPhone, той не е толкова точен, колкото ръчната рулетка.

  • Промяна на гласа на Siri

Ако не искате Siri да има женски глас, лесно можете да го промените на мъжки. Ако си падате по австралийски или британски акценти, можете да изберете и тях. Просто отворете Настройки, превъртете надолу до Siri & Search и изберете Siri Voice, за да направите промените. Ако размислите, е също толкова лесно да го върнете обратно. Докато сте в менюто Siri & Search, можете да си поиграете и с това да чуете Siri да говори на други езици. Ако се опитвате да научите друг език, може да научите една-две думи, като чуете Siri да го говори. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии