1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Железопътна система на Луната? НАСА вече работи по този проект

Железопътна система на Луната? НАСА вече работи по този проект

Системата ще транспортира полезен товар около базата до и от зоните за кацане и други аванпостове

НАСА обяви, че има намерение да изгради първата железопътна система на Луната

„Искаме да изградим първата лунна железопътна система, която ще осигури надежден, автономен и ефективен транспорт на полезен товар на Луната“, се посочва в публикация на Итън Шалер от Лабораторията за реактивно движение на НАСА.

В публикацията се посочва, че транспортната система ще бъде от решаващо значение за ежедневната работа на една устойчива лунна база през 2030-те години. 

Екипът предлага да се разработи система, наречена „Гъвкава левитация на писта“ или FLOAT, за да се отговори на тези транспортни нужди. Системата FLOAT ще използва незадвижвани магнитни роботи, които левитират върху филмова писта.

Системата ще транспортира полезен товар около базата до и от зоните за кацане и други аванпостове. Целта е също така да се транспортира лунната почва от местата за добив, за да се използва за добив или строителство.

„FLOAT ще работи автономно в прашната и негостоприемна лунна среда с минимална подготовка на площадката, а мрежата му от релси може да се разгръща/преконфигурира с течение на времето, за да отговаря на променящите се изисквания на мисията на лунната база“, се посочва в публикацията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии