1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Компания, наречена Meta, съди Meta на Зукърбърг заради името Meta

Технологии
 

В жалбата се твърди, че компанията на Зукърбърг вече не може да предоставя стоки и услуги под марката Meta

Когато Facebook промени името си на Meta през октомври, имаше няколко опасения, че компанията планира да доминира в зараждащата се метавселена, но тогава не беше известна една потърпевша страна, която едва сега става публична, съобщи The Verge.

Компания за инсталационно изкуство, наречена META (или Meta.is), обяви, че ще съди Meta (или Facebook) за нарушаване на правата на търговската марка, твърдейки, че промяната на името на компанията на Зукърбърг нарушава установената вече марка на по-малката компания.

„На 28 октомври 2021 г. Facebook присвои нашата марка и име, в които вложихме кръв, пот и сълзи в изграждането ѝ през повече от дванадесет години“, гласи публикация на сайта на по-малката компания.

„Днес, след осем месеца опити да преговаряме с Facebook добросъвестно и безуспешно, не ни остана друг избор, освен да заведем дело срещу тях“, допълват те.  

В жалбата се твърди, че компанията на Зукърбърг вече не може да предоставя стоки и услуги под марката Meta“, се твърди в жалбата.

Съществуват още редица търговски марки, претендиращи за името Meta за нетехнологични продукти, включително алкохолна напитка и производител на протези за крайници.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии