1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Китай: Не сме забранявали на държавните служители да ползват iPhone

Технологии

Акциите на Apple се понижиха с по-малко от 1% , ден след като компанията обяви новия iPhone 15

Китай не е въвел никакви закони или разпоредби, които да забраняват на държавните служители да използват или купуват чуждестранни телефони, заяви китайското външно министерство, цитирано от CNBC. 

Според съобщения в медиите на държавните служители е било забранено да използват мобилни устройства на Apple.

"Китай не е издавал никакви закони, наредби или политически документи, които да забраняват закупуването и използването на мобилни телефони от чуждестранни марки като Apple", заяви говорител на Министерството на външните работи. 

Миналата седмица акциите на Apple поевтиняха с цели 4%, след като The Wall Street Journal съобщи, че на служителите в централните правителствени агенции е било забранено да използват iPhone за работа и дори да внасят смартфоните в правителствените офиси, позовавайки се на запознати. 

Bloomberg съобщи, че Китай планира да разшири обхвата на забраната до подкрепяни от правителството агенции и държавни предприятия, позовавайки се на свои източници.

The Journal съобщава, че инструкциите са били давани устно или в чат групи, но че не е имало официални указания по въпроса. Министерството на външните работи изрично отрече съществуването на официална политика, забраняваща използването на телефони от чуждестранни производители, но не коментира неофициалните указания, за които съобщава изданието. 

Акциите на Apple се понижиха с по-малко от 1% , ден след като компанията обяви новия iPhone 15.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии