1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Disney и Fortnite ще създават нов свят от игри

Disney и Fortnite ще създават нов свят от игри

Медийният гигант инвестира 1,5 милиарда долара в дял в Epic Games

Disney инвестира 1,5 милиарда долара в дял в Epic Games, каза главният изпълнителен директор Боб Игер в най-големия си залог досега в игралното пространство.

Медийният гигант ще работи със студиото Fortnite за създаване на нови игри и развлекателна вселена, където потребителите могат да „играят, гледат, пазаруват и да се ангажират със съдържание, герои и истории от Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar и други“, се казва в прессъобщение.

В интервю с Джулия Борстин от CNBC, Игер нарече инвестицията „вероятно най-големият ни успех в игралното пространство досега“. „Което смятам, че е не само навременна, но и важна стъпка, когато погледнете демографските тенденции и къде поколенията Alpha и Z и дори милениалите прекарват своето време", каза той.

Партньорството идва, след като Disney постигна успех в лицензирането на фигури като Spider-Man за блокбастър видеоигри и си сътрудничи с Epic, за да донесе герои от Marvel, Star Wars, „The Nightmare Before Christmas“, „Tron“ и други във Fortnite.

Сделката също така е част от поредица от големи партньорства за Epic.

Fortnite наскоро си сътрудничи с Lego за игра за оцеляване в платформата за игри, подобна на Minecraft. Той също така стартира Fortnite Festival, ритъм игра от Harmonix, която създаде играта Rock Band.

„Disney беше една от първите компании, които повярваха в потенциала за обединяване на техните светове с нашия във Fortnite и те използват Unreal Engine в своето портфолио“, каза основателят и главен изпълнителен директор на Epic Games Тим Суини в изявление. „Сега си сътрудничим върху нещо изцяло ново, за да изградим постоянна, отворена и оперативно съвместима екосистема, която ще обедини общностите на Disney и Fortnite.“

 

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии