1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Архитект представи AI дизайни на хотели в Египет

Технологии

Салем работи отвъд границите на историята

Когато става въпрос за завладяващи планини и мечтателни пустинни пейзажи, Египет е домакин на безкрайни количества неизползван потенциал, който тепърва ще бъде открит. Мостафа Салем, египетски архитект и съосновател на базираната в Кайро Yehia and Salem Architects, използва изображения, генерирани от AI, за да проучи този потенциал, като създаде органични бутикови хотели в Сива, скалисти термални бани в Бахария Аозис и уелнес убежища в Уади ел Джемал.

„Виждам бъдеще, в което иновациите заемат централно място“, казва Салем пред #SceneHome. „Проектите, които предприех, имат за цел да вдъхновят и да предизвикат разговор относно прилагането на съвременни концепции в Сива например, с неговия очарователен оазис или подобен контекст, като същевременно се интегрират безпроблемно с естествената му среда и уникалната местна култура.“

Снимка: scenehome

Дизайните на Салем може да изглеждат реални за очите, които често са мечтали да избягат в съвременните бутикови хотели в AlUla в Саудитска Арабия и Wadi Rum в Йордания. Но как би изглеждала съвременната гледна точка за гостоприемството, ако се прави в Египет? Това е въпросът, на който се опита да отговори архитектът.

В непрекъснато променящия се творчески свят изображенията, генерирани от изкуствен интелект, се появиха на сцената като нещо като „променител на играта“, инструмент, който вдъхва живот на мимолетни идеи, които често са непроявени. Салем го използва, за да намери нова гледна точка към гостоприемството в Египет, отключвайки неизследвани дизайнерски територии, които сливат архитектурата с естествената среда, за да създадат хармонично и трансформиращо изживяване. „Сега сме в свят, в който невъобразимото може да се превърне в реалност“, казва Салем. „Отвъд границите на историята си представям бъдеще, в което Египет се очертава като фар на модерността, известен не само с историческите си чудеса, но и с процъфтяващата си модерност, иновации и безкрайни възможности.“

Спиращите дъха планини и пустини на Египет са първокласни места за „скрити скъпоценни камъни“, които да бъдат прибрани в техните красиви естествени платна. Създавайки концептуални проекти като тези, Салем демонстрира как иновациите, в този случай използването на изкуствен интелект, могат да бъдат използвани за вдъхновяване на положителна промяна.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии