1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Знаете ли кой е най-дългият път в света?

Знаете ли кой е най-дългият път в света?

Ако решите да го изминете, ще ви трябват няколко месеца

 

Най-дългият път в света е Панамериканската магистрала, която започва в Prudhoe Bay, Аляска, и се простира чак до Ушуая, Аржентина. Пътят обхваща 30 000 км.

Магистралата е кредитирана от Световните рекорди на Гинес като най-дългия „моторен път“ в света, но има 106 км прекъсване от тропическа гора, което разделя Южна и Централна Америка. Тази област е известна като Darien Gap и изисква четиридневен преход, ако искате да изминете разстоянието по суша.

За да го преминете с кола, ще трябва да вземете ферибота, за да стигнете от Панама до Колумбия, пише bridlevehicleleasing.

Снимка: Istock.com

Карайки пълния маршрут от 30 000 км, ще преминете през набор от разнообразни климатични условия от безплодна тундра и сухи пустини до гъсти джунгли и влажни дъждовни гори. Общо има 14 държави, през които минава Панамериканската магистрала.

На смелите пътешественици, които се опитват да преминат по най-дългия път в света, ще им трябват няколко месеца, за да завършат пътуването.

Идеята за Панамериканската автомагистрала е предложена за първи път от САЩ през 1923г. Въпреки че е представена като братско и идеалистично начинание, целящо да свърже отдалечени народи, някои виждат в нея скрити подбуди, свързани с желанието да се увеличат продажбите на американски автомобили и износът на други американски стоки за Латинска Америка.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии