1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Zara пуска нови услуги във Великобритания

Свят

Те ще бъдат достъпни през магазините, уебсайта и мобилните приложения

Испанската марка за облекло Zara стартира собствена услуга за британските си клиенти за продажба, поправка или дарение на дрехи втора употреба, предаде Ройтерс. 

Платформата ще бъде пусната на 3 ноември и достъпна през магазините на Zara, уебсайта и мобилните приложения.

За първи път "Индитекс" (Inditex), модната група, която притежава Zara, предлага услуга за препродажба на продуктите си.

Компанията обяви, че инициативата може да допринесе за намаляване на отпадъците и потреблението на суровини, без да уточнява дали ще разшири услугата и към други пазари.

Платформата Zara Pre-Owned осигурява успех на продажбите на дрехи втора употреба на Zara на други онлайн платформи и сред купувачите в социалните мрежи като "Инстаграм" (Instagram).

Пространството за препродажба ще бъде организирано по продуктови категории с подробна информация за всяка стока, включително актуални снимки, предоставени от продавача и информация за оригиналния продукт от Zara, обяви компанията.

Zara върви по стъпките на други модни марки като основния й конкурент H&M, които предоставят продукти за препродажба на фона на нарастващия дял на пазара за дрехи втора упoтреба в световен  план. 

Глобалният пазар на дрехи втора употреба се оценява на 71,2 милиарда долара през 2022 година, според публикувания през септември доклад на "Фючър маркет инсайтс".

Zara вече предлага на клиентите си опцията да даряват дрехите на благотворителни организации на някои пазари.

Клиентите на Zara във Великобритания ще имат и опцията за корекция на дрехите от всички сезони  в магазини или чрез онлайн заявка. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии