1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

За 80 евро: Италианският премиер Мелони уреди неплатена сметка на туристи

Свят

Италианските туристи били на почивка в Албания, където си тръгнали от ресторант, без да платят

В необичаен дипломатически ход италианският премиер Джорджа Мелони уреди сметката за ресторант на четирима италиански туристи, които напуснаха ресторант в Албания, без да платят, съобщава Politico. 

Премиерът на Албания Еди Рама повдигна въпроса, докато Мелони беше на посещение в Албания със семейството си миналата седмица. Съобщава се, че случаят е от Берат, който се намира на река Осум.

Мелони отговори, като каза на своя посланик „да отиде и да плати сметката за тези "идиоти“, съобщи италианският вестник La Stampa. Сметката възлиза на около 80 евро, според BBC.

Италианското посолство в Албания потвърди, че е платило сметката с лични средства на Мелони.

"Италианците спазват правилата и изплащат дълговете си и се надяваме, че подобни епизоди няма да се повтарят", казаха от посолството. 

Франческо Лолобриджида, италианският министър на земеделието, каза пред Ройтерс, че това е въпрос на национална гордост. „Тя предложи да плати сметката. Посланикът се връщаше към Тирана и беше на разположение да направи това“, каза той пред новинарската служба. „Няколко нечестни индивида не могат да засрамят нация от достойни хора“, каза Лолобриджида.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии