1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Тройни цени: Над 1000 евро за нощувка за откриването на Олимпиадата в Париж

Тройни цени: Над 1000 евро за нощувка за откриването на Олимпиадата в Париж

Церемонията за откриването на игрите е на 26 юли на брега на река Сена

Според проучване на потребителска организация хотелите в Париж утрояват цените си до над 1000 евро (1092 долара) средно за нощта на откриването на Олимпийските игри през 2024 г., предава Reuters. 

UFC-Que Choisir заяви, че анкета, проведена в края на декември сред 80 три- и четиризвездни хотела, показва, че в нощта на 26 юли, в деня на церемонията по откриването на Олимпийските игри на брега на река Сена, двойна стая ще струва средно 1033 евро (1128 долара) в сравнение с 317 евро две седмици по-рано, в нощта на 12 юли.

В доклада се казва също, че 50% от тези хотели са били напълно резервирани за тази нощ, докато 30% са изисквали минимална резервация от поне две нощувки, а някои - от пет нощувки.

Средният необходим минимален престой е бил 3,4 дни при средна цена от 867 евро на нощ, допълва UFC.

"Олимпийски цени на стаите!", заяви UFC.

Тризвезден хотел е повишил цената на двойна стая до 2083 евро в сравнение с 304 евро две седмици по-рано, а един четиризвезден хотел изисква минимална резервация от четири нощувки на цена 2095 евро на вечер.

Туристическата служба на Париж очаква около 16 млн. души да посетят региона на Париж за Олимпийските и Параолимпийските игри, което ще окаже натиск върху всички нива на жилищния и хотелския пазар. 

Airbnb призова парижани да отдават жилищата си под наем по време на игрите, за да запазят цените ниски.

На север от Париж, в района на Сена-Сен-Дени, където се изгражда олимпийското село, хиляди мигранти, кандидати за убежище и роми, обитаващи празни сгради, бяха изселени, което задълбочи проблема с бездомните в града. 

Игрите ще се проведат от 26 юли до 11 август.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии