1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Украйна мести бизнеса си в западната част на страната

Свят

Властта има план за подкрепа на компаниите

Още 200 украински компании са се преместили в региона на Лвов като част от правителствената програма за миграция на бизнеса. От тях 144 вече работят, съобщи заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Кирило Тимошенко, цитиран от Ukrinform.

Една от целите на властта е да премести бизнеса в Западна Украйна, далеч от активните бойни действия в страната, за да може икономиката да работи и да бъде осигурена максимална подкрепа за украинските компании.

По думите на Тимошенко, повечето предприятия, които са се преместили, са от хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето и металургията.

Той посети две от компаниите, които вече оперират в Западна Украйна - MatroLuxe и Pozhmashyna.

Pozhmashyna е единственият украински производител на голямо специализирано противопожарно оборудване. Предприятието идва от Чернигов като плановете сега са свързани с производството на селскостопанска техника и сглобяването на пожарни коли.

MatroLuxe е специализирана в производството на ортопедични матраци. Компанията се премести от град Днепър и се очаква да създаде около 200 работни места.

Към септември около 500 предприятия вече са се преместили в региона на Закарпатия и 100 компании развиват дейност в района на Черновци.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии