1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Spotify повишава цените си

Свят

Броят на глобалните потребители на платформата е нараснал с 15%

Новите абонати вече ще плащат с 1 долар повече на месец за премиум плана без реклами, който ще се повиши до 10,99 долара на месец, съобщава CNN. Настоящите клиенти получават едномесечен гратисен период, преди новата цена да влезе в сила, каза Spotify.

Другите нива на Spotify, като семейните и студентските планове, също ще имат увеличение от 1 долар на месец. Месечната цена на Duo - план, който позволява на двама души да разделят премиум план, се повишава с 2 долара до 14,99 долара месечно.

Увеличенията на цените вече са в сила за абонати в редица страни, включително Съединените щати, Канада, Обединеното кралство и Австралия.

От компанията заявяват, че пазарният пейзаж продължава да се развива, от стартирането им през 2008 г. и че повишенията на цените ще помогнат на Spotify да продължава да предоставя стойност на феновете и артистите. 

Spotify ще продължи да предлага безплатен план, който включва реклами и ограничени функции.

Акциите на компанията се повишиха с повече от 1% в. В последния си отчет за приходите от компанията отчитат, че броят на глобалните потребители е нараснал с 15% през годината до 210 милиона, но отчете оперативна загуба от 156 млн. евро.

По-рано тази година бяха съкратени 6% от служителите на Spotify. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии