1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Спират сливането на Activision и Microsoft?

Свят

От Sony са притеснени от сделката за 70 млрд. долара

Федералната търговска комисия вероятно ще заведе иск, за да блокира сделката между Microsoft и гиганта за видеоигри Activision Blizzard на стойност 69 милиарда долара, пише Politico.

Місrоѕоft oбяви плaнoвeтe cи дa зaĸyпи Асtіvіѕіоn през янyapи. Koмпaниитe oчaĸвaxa cдeлĸaтa дa пpиĸлючи дo cpeдaтa нa 2023 гoдинa.

 

Съдебното дело за оспорване на сделката не е сигурно все още. Въпреки това служителите на комисията, които преглеждат сделката, са скептични към аргументите на компаниите дали сливането няма да засегне конкуренцията на пазара. 

Xbox на Microsoft е номер три след водещата в индустрията Sony Interactive Entertainment и нейната PlayStation конзола. Sony обаче се очертава като основен противник на сделката, като обяви, че ако Microsoft направи хитови игри като Call of Duty ексклузивни за своите платформи, Sony ще бъде значително ощетена.

В същото време Microsoft обвинява Sony, че прави самоцелни изявления, за да запази първата си позицията в игрите. Microsoft обеща да продължи да предлага Call of Duty на конзолата Playstation на Sony и наскоро направи предложение да предостави на Sony достъп до играта за следващите 10 години. Не е известно как Sony е отговорила на офертата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии