1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Самолетна компания направи мини апартаменти в първа класа

Свят
 

Новите апартаменти ще дебютират през 2024 г.

Във вторник American Airlines разкри, че е добавила "апартаменти" в някои от своите самолети, които пътуват на най-дълго разстояние, в опит да открие клиенти с висока платежоспособност, съобщава CNBC.

Новите апартаменти, които ще включват легнали седалки и плъзгаща се врата за повече уединение, ще дебютират през 2024 г. и ще отбележат края на познатата до сега първа класа на компанията.

Снимка: Facebook/American Airlines

Твърде рано е да се знае какви ще бъдат цените на билетите след две години, но разликата в цената между автобусните и самолетните билети от бизнес класа е огромна. Например, пътуване между Ню Йорк и Париж с тръгване на 18 октомври и връщане седмица по-късно струва 935 долара в стандартна икономична класа и 5981 долара в бизнес класа.

Снимка: Facebook/American Airlines

Все още няма информация за цената на новите апартаменти в самолетите, но съ сигурност те ще надвишават досегашната цена на бизнес класата.

Инициативата е последното усилие на авиокомпания да добави повече места за пътници, готови да платят по-висока цена за повече комфорт на борда. Главни ръководители на авиокомпании в САЩ наскоро казаха, че туристите плащат повече за повече първокласни места.

Снимка: Facebook/American Airlines

Авиокомпаниите свиват или постепенно премахват първокласните кабини от години, за да могат да се поберат в обновени седалки в бизнес класа и премиум икономични секции.

Базираният във Форт Уърт, Тексас American заяви, че първокласните места в неговите самолети за дълги разстояния ще нараснат с повече от 45% до 2026 г.

Снимка: Facebook/American Airlines

Новите самолети Boeing 787-9 ще имат 51 апартамента, плюс 32 премиум икономични места. Превозвачът също така планира да преоборудва своите самолети 777-300ER, за да включва 70 апартамента и 44 първокласни икономични апартамента.

Новите Airbus A321XLR ще имат 20 апартамента и 12 първокласни икономични места, каза American.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии