Русия иска да възроди "Запорожец"

Русия иска да възроди "Запорожец"

Руски политик предлага да се възстанови бившият автомобилен завод "Комунар"

В Русия предлагат да възобновят производството на автомобили под марката "Запорожец". Дмитрий Ворона, член на Комитета по икономическа политика на Съвета на федерацията, посъветва да се възроди легендарната съветска марка. Според политика, възроденият модел трябва да получи статут на "модерен народен автомобил“. Ворона не се съмнява, че емблематичната кола ще бъде търсена сред руснаците.

Дмитрий Ворона смята, че производството на "Запорожец" трябва да се създаде в пълен цикъл, за да се избегнат проблеми с двигателите, които са имали съветските инженери, пише "24 часа". В същото време политикът не уточни дали новият запорожец ще бъде сглобяван на базата на китайски модел.

Според руският политик трябва да се възстанови бившият автомобилен завод "Комунар", в чиито мощности стартира масовото производство на ЗАЗ в началото на 60-те години.

В началото на август в Русия бе предложено да се възроди автомобилната марка "Волга". Тогава инициативата бе поета от председателя на Държавната дума Вячеслав Володин.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст