1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Продават на търг голяма част от белите носорози

Свят

Началната цена е 10 милиона долара

Търг за ранчо заедно с най-голямата концентрация на бели носорози в света ще се проведе следващия месец с начална цена от 10 милиона долара, пише Bloomberg.

Цената, с изключение на земята, оборудването и някои други животни в ранчото, се равнява на около 5000 долара на носорог, тъй като има около 2000 от застрашените дебелокожи в проекта Platinum Rhino близо до Klerksdorp, югозападно от Йоханесбург в SA. Един от всеки осми бели носорози по света живее в ранчото, където собственикът Джон Хюм ги отглежда.

Търгът, който ще започне на 26 април и ще приключи на 1 май, е „уникална възможност да притежавате най-значимата популация от южен бял носорог в света“, съобщи Platinum Rhino на уебсайта си.

Опитите на Хюм да легализира търговията с рога на носорози, които могат да бъдат отрязани от живи носорози и да израснат отново, се провалиха, което направи проекта твърде скъп, за да продължи да работи. Търговията е забранена, тъй като използването му в Източна Азия за предполагаеми лекарства за рак и за повишаване на мъжествеността е довело до незаконен пазар, който е причинил необуздано бракониерство.

Южна Африка е дом на повечето бели носорози в света и някои черни носорози. Страната се бори с бракониерите повече от десетилетие и всяка година от 2013 г. до 2017 г. губи повече от 1000 животни в ръцете на престъпници.

Докато най-големият национален парк на ЮАР печели войната срещу бракониерите на носорози, престъпниците са намерили по-лесни цели в източната част на страната, където са били убити повече от половината от 448-те животни.

Има два подвида бял носорог - южният и почти изчезналият северен вид.

В Platinum Rhino животните обикалят ранчото и получават допълнителна храна. Има и сиропиталище, което да се грижи за малките на носорозите, ако са болни или майка им е починала.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии