Повечето шофьори не знаят какво означава този пътен знак

Повечето шофьори не знаят какво означава този пътен знак

А вие знаете ли?

 

Полагането на теоретичен шофьорски изпит е жизненоважно, за да можете законно да седнете зад волана без инструктор до вас. Това е така, защото ви учи на всички предупредителни знаци, за които да внимавате, както и на важна информация, като например какво означават знаците за ограничение на скоростта.

Разбира се, дори и да преминете с отличие, това в никакъв случай не ви прави перфектен шофьор. 

Ако оставим настрана основните ограничителни знаци, на тези, които шофират дълго време, ще им бъде простено да не помнят какво означава всеки знак. Но в Reddit един шофьор разказа конкретно за един знак. Той казва, че вероятно малцина са шофьорите, които да знаят значението на този знак.

Какъв е знакът?

Този знак се среща по пътища в Обединеното кралство. Говорим за белия кръг с диагонална черна ивица през него под ъгъл от 45 градуса.

Какво означава?

Бял кръгъл знак с една черна диагонална ивица през него ви казва, че националното ограничение на скоростта важи за предстоящия участък от пътя. Той замества всички предишни знаци за ограничение на скоростта, към които може да е трябвало да се придържате.

Но какво е националното ограничение на скоростта? Е, зависи от пътя, по който се движите, и автомобила, който управлявате. 

 

Бизнес Видео Подкаст