1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Пилотите на Lufthansa излизат на стачка в петък

Свят
 

От компанията заявиха, че ще направят всичко възможно, за да сведат до минимум последиците

Пилотите на Lufthansa излизат на стачка в петък, 2 септември, обявиха от синдиката на самолетния пилотен персонал Vereinigung Cockpit. Напрежението възникна заради искането за по-високо месечно възнаграждение, съобщава Ройтерс.

Профсъюзът настоява за увеличение на заплатите с 5,5% през тази година за своите над 5000 пилоти и автоматична инфлационна компенсация след това. Предложение обаче не е направено, казват от синдиката, а преговорите са претърпели провал.

От Lufthansa заявиха, че компанията ще направи всичко възможно, за да сведе до минимум последиците от стачката на пилотите, като в същото време защитиха предложението си по време на преговорите за заплатите. Германският авиопревозвач е направил добра оферта, заявиха от отдел „Човешки ресурси“.

Lufthansa предлага по-голямо основно месечно заплащане за общо 900 евро, което да бъде факт на два етапа в рамките на 18-месечен срок, както и споразумение, което да гарантира пилотския персонал с минимален размер на авиопарка.

Стачките и недостигът на персонал вече принудиха авиокомпаниите, включително Lufthansa, да отменят хиляди полети това лято и причиниха неудобство на хиляди пътуващи.

По-рано през август ръководството на компанията постигна споразумение за заплащане с наземния персонал, предотвратявайки по-нататъшни стачки, след последната в края на юли, която принуди самолетният превозвач да отмени повече от 1000 свои полета.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии