1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Петролът днес се търгува под 100 долара за барел, газът обаче е нагоре

Свят
 

Причината е в опасения за икономическия растеж на глобално ниво

Котировките на петрола се понижиха днес, увеличавайки загубите от предишната сесия на фона на безпокойството на инвеститорите за глобалното търсене на петрол след слабите производствени данни в няколко страни, предадоха Reuters, цитирани от БТА. 

Сортът Брент поевтиня с 29 цента до 99,74 долара за барел, а американският лек суров изгуби 22 цента до 93,67 долара за барел.

Вчера фючърсите на Брента отбелязаха минималните за сесията 99,09 долара за барел - най-ниско равнище от 15 юли. Американският петрол спадна до 92,42 долара за барел - най-ниско от 14 юли.

Цените са нестабилни, в момент когато инвеститорите претеглят ограниченото глобално предлагане и страховете от потенциална глобална рецесия.

Опасенията от рецесия се засилиха вчера, след като проучвания в САЩ, Европа и Азия показаха, че фабриките са изгубили инерция през юли.

Слабото глобално търсене и строгите COVID ограничения в Китай забавиха производството.

Участниците на пазара очакват и резултата от утрешната среща между Организацията на страните износителки на петрол и партньорите й, включително които Русия, заедно известни като ОПЕК+, които трябва да вземат решение за септемврийския добив.

Стойността на природния газ на хъба TTF в Нидерландия се повиши с 2,8% до 206 евро на мегаватчас

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии