1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

На остров Наксос: Щом инспекторите си тръгнат, шезлонгите се връщат

На остров Наксос: Щом инспекторите си тръгнат, шезлонгите се връщат

Министерството на финансите засили проверките на плажовете на гръцките острови

Шезлонгите се връщат на Наксос веднага щом си тръгнат инспекторите, пише "Катимерини".  След заминаването от Наксос на екипа на Cyclades Property Service, фирмите на емблематичните плажове Плака, Агия Анна, Агиос Прокопиос и Агиос Георгиос отново започнаха да преместват шезлонги, чадъри и плажни мебели, заемащи по-голямата част от крайбрежието. 

Това доказва колко безполезно е да се продължават проверките по старата процедура, вместо да се използват дигитални средства през целия сезон, като нарушителите основно пренебрегват властите, пише още гръцкото издание. 

Страницата на движението „Спасете плажовете на Наксос“ в социалните мрежи се изпълни с уличаващи снимки. 

В същото време Министерството на финансите засили проверките на плажовете на гръцките острови, като излезе с изявление, в което се казва, че от 21 юли досега са извършени проверки на 918 фирми и физически лица в цялата страна (178 в Йонийско море, 110 в Цикладите , 85 на Крит, 35 на Халкидики).

Констатирани са общо 336 нарушения, касаещи прекомерно заемане на терени извън наетите площи и в някои случаи заемане на морския бряг без наем.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии