1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Мъск: Трябва да добиваме нефт и газ, за да не се разпадне цивилизацията

Свят

Основателят на Tesla се надява до края на годината компанията да пусне атвономен електромбил

Светът трябва да продължи добива на нефт и природен газ, за ​​да поддържа цивилизацията. В същото време трябва да разработва устойчиви източници на енергия. Това каза изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск пред репортери на конференция в Норвегия, цитира Reuters.

„Мисля, че трябва да използваме петрол и газ в краткосрочен план, защото в противен случай цивилизацията ще се разпадне“, каза Мъск в кулоарите на енергийна конференция в южния град Ставангер.

 По думите на американския милиардер едно от най-големите предизвикателства, с които светът се е сблъсквал, е преходът към усточйива икономика.

Ключов източник на енергия може да бъде офшорното производство на вятърна енергия в Северно море в съчетание със стационарни батерии.

„Това може да осигури устойчив източник на енергия през зимата“, подчерта Мъск.

Основателят на Tesla сподели още, че вниманието му е фокусирано върху технологията за автономно управление на електрическите коли, които произвежда компанията, и се надява тя да бъде по-широко разпространена в Щатите до края на годината, както и в Европа спрямо регулаторното одобрение. Миналата седмица Мъск заяви, че цената на напълно автономната система на Tesla ще се повиши до 15 хил. долара в Северна Америка.

По думите му, с течение на времето тази система трябва да се превърне в най-важния източник на приходи за компанията. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии