1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Мъск направи най-голямата продажба на акции на Tesla

Свят

Милиардерът се подготвя за съдебния спор с Twitter

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск продаде акции на компанията на стойност 6,9 млрд. долара, предаде Блумбърг.

Това е най-голямата продажба на акции от страна на милиардера. Той заяви, че ходът има за цел да избегне разпродажба на книжата на автомобилната компания в последния момент, в случай че бъде принуден да завърши сделката по придобиването на Twitter, от която се оттегли миналия месец.

Мъск прекрати споразумението по придобиването на мрежата заради „подвежащи изявления“ на Twitter относно броя на спам ботовете и фалшивите акаунти в платформата. В отговор компанията зaвeдe дeлo, зa дa пpинyди милиардера дa завърши cдeлĸaтa. Пpoцecът в cъдa нa Дeлayeъp е нacpoчeн зa oĸтoмвpи. Сделката с Twitter включваше клазуа, че ако се разпадне, страната, която нарушава споразумението, ще плати неустойка от 1 млрд. долара при определени обстоятелства.

От документи към Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ (SEC) става ясно, че директорът на Tesla е продал около 7,92 млн. акции на компанията на 5 август.

Книжата на Tesla са се повишили с около 35% от дъното си за тази година, въпреки че все още са надолу с около 20% за 2022 г. Мъск вече е продал акции на компанията си на стойност около 32 млрд. долара през последните 10 месеца. Продажбите започнаха през ноември след анкета, която той направи сред последователите си в Twitter за това дали трябва да намали дела си в компанията. Сега той притежава 14,84% от Tesla, което е достатъчно за да бъде най-големия акционер.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5