1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Илон Мъск обяви война на Applе

Свят

Ще остане ли App Store без Twitter?

Само за месец начело на Twitter ексцентричния милиардер заплаши с масови съкращения, застраши инфраструктурата на социалната мрежа и приходите й от реклами, сега е подел битка с Apple, пише techcrunch.com.

Илон Мъск нападна вербално Apple, твърдейки, че технологичният гигант ограничава рекламирането в Twitter и заплашва да "оттегли" платформата за социални медии от своя App Store.

В поредица от повече от дузина туитове в понеделник, фокусирани върху производителя на iPhone, Мъск написа, че "Apple преди всичко е спряла да рекламира в Twitter", добавяйки: "Мразят ли свободата на словото в Америка ?“.

Мъск добави в друг туит: "Apple също заплаши да оттегли Twitter от своя App Store, но няма да ни каже защо".

Милиардерът също така се включи в опасенията на критиците на Apple, че компанията не дава достатъчно информация защо определени приложения и съдържание са блокирани от App Store. Той публикува анкета до своите 119 милиона последователи в Twitter, питайки дали "Apple трябва да публикува всички цензурни действия, които е предприела, които засягат нейните клиенти", питайки в друг туит: "Кой друг е цензурирал Apple?“.

В отговор на един разработчик, който каза, че е имало принуда да се премахне част от съдържанието, свързано с Covid-19, Мъск написа: "Тайно потискане на свободата на словото от Apple. На клиентите никога не е казано. Какво по дяволите става тук?".

Снимка: Getty Images

Залпът  срещу Apple идва в момент, когато нарастващ брой големи марки се изтеглиха тихомълком от платформата на социални медии, откакто Мъск сключи сделката за закупуването на Twitter за 44 милиарда долара. Изтеглянето на редица големи рекламодатели от Twitter е в резултат на опасения, че облекчаването на политиките за модериране на съдържанието в социалната интернет платформа ще доведе до разпространение на вредно съдържание, припомня БНР.

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии