1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Играта Call of Duty ще продължи да се предлага и за Playstation

Свят

Гигантите Microsoft и Sony се споразумяха

Японският концерн "Сони" подписа обвързващо 10-годишно споразумение с "Майкрософт" (Microsoft), според което хитовата игрова поредица Call of Duty ще продължи да се предлага за нейните игрови конзоли Playstation и след приключване на евентуалното придобиване на "Активижън Близърд" (Activision Blizzard) от страна на "Майкрософт", съобщава БТА, цитирайки CNBC. 

Софтуерният разработчик "Активижън Близърд" е създател на редица популярни игри, сред които Call of Duty, Overwatch, Candy Crush.

Снимка: iStock

Регулаторни органи по целия свят изразиха загриженост относно влиянието на "Майкрософт" върху пазара на видеоигри, ако придобиването на "Активижън Близърд" бъде одобрено.

"Майкрософт" е производител на игровата конзола Xbox, която се конкурира с Playstation, произвеждана от  "Сони". Това предизвиква опасения, че при евентуално придобиване на "Активижън Близърд", "Майкрософт" ще може да направи много игри единствено за собствените си конзоли, като по този начин измести "Сони" от надпреварата.

Сделката със "Сони" отговаря до известна степен на тези опасения. Говорител на "Майкрософт" отбеляза, че тя е в сила в дългосрочен план. Компанията е подписвала подобни сделки и в миналото.

Притеснения около свободата на конкуренцията бяха споделени от главния изпълнителен директор на подразделението за интерактивно забавление на "Сони", Джим Райън, още миналия месец. Според него предложеното придобиване на "Активижън Близърд" от страна на "Майкрософт" не е благоприятно за конкуренцията на пазара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии