1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

Детето от мемето "успешно дете" събрало пари за трансплантация на баща си

Свят

Преди години Сами Грийнър стана най-известното дете в света

Детето, което е известно от мемето "Success Kid" ("успешно дете"), е платило за трансплантацията на бъбрек на баща си през 2015 г. Сами Грийнър стана най-известното дете в света, когато негова снимка, на която държи къс пясък, стана популярна под формата на меме, пише theverge.com.

Бащата Джъстин Грийнър и семейството му успяха да съберат хиляди долари само за няколко дни, след като започнаха набирането на средства, използвайки мемето „Success Kid“. Семейството съобщи, че е събрало общо над 100 000 долара, за да подпомогне следоперативните грижи.

39-годишният Гринър се разболя през 2006 г. и претърпя пълна бъбречна недостатъчност през 2009 г., което го принуди да отиде на диализа. Семейството създаде кампания GoFundMe за набиране на пари за трансплантация и надхвърли първоначалната си цел от 75 000 долара.

Снимка: /Twitter

В интервю майката на Сами казва, че трансплантацията на бъбрек е била единственият начин да спаси живота на съпруга си, отбелязвайки, че майка му е починала от същата болест. „Ние сме родителите на „Success Kid“ за бога“, каза Лейни Гринър. „Ако някой разбира силата, масата и добрата воля на интернет, то това сме ние.“, добавя тя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии