1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Цената на бензина в Гърция падна до 2 евро

Свят
 

В Гърция отчитат тенденция към спад на цените на горивата

В Гърция отчитат тенденция към спад на цените на горивата. Властите подчертават, че стриктно се проверява качеството на бензина и призовават клиентите да изискват касов бон, съобщава БНР. 

Голяма част от бензиностанциите в страната продават безоловния бензин на цена 2 евро и дори малко по-евтино. В край на юли цената беше около 2 евро и 50 цента.

Според платформата Fuelo дизелът в Южната ни съседка също отичта лек спад и струва 1,85 евро за литър, пропан-бутанът - 0,99 евро за литър, а метанът запзва цената си от 1,22 за литър. 

Засега на островите цените на горивата са по-високи с 10 до 20 евроцента поради стойността на трансфера до там.

Председателят на съюза на собствениците на бензиностанции Мария Занга заяви пред медиите, че въпреки проверките продължава да се продава разреден бензин. Клиентите да зареждат на бензиностанции ,които са верига, защото при тях няма случаи на нарушения в качеството на бензина. Винаги да се изисква касов бон, предупреждават властите.

Правителството продължава и за август да изплаща бонусите за скъпите горива, като на островите собствениците на автомобили получават по 100 евро на месец.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии