1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

BMW инвестира милиони в производството на електрически Mini

Свят

Това се случва по-малко от два месеца, след като индийската компания Tata заяви, че ще инвестира 4 млрд. паунда в завод за батерии

Великобритания съобщи, че BMW ще направи многомилионна инвестиция в производството на електрически Mini, информира CNBC. Tози ход осигурява 4000 работни места. 

Правителството не посочи стойността навложението, но заяви, че с него общият размер на инвестициите в автомобилния сектор ще надхвърли 7,48 млрд. долара през последните години.

"Инвестицията на BMW е още един ярък пример за това, че Обединеното кралство е най-доброто място за създаване на автомобили на бъдещето", заяви британският министър-председател Риши Сунак в изявление. 

Това се случва по-малко от два месеца, след като индийската компания Tata заяви, че ще инвестира 4 млрд. паунда в завод за батерии за електромобили във Великобритания, за да снабдява заводите на Jaguar Land Rover - ход, който се разглежда като жизненоважен за по-нататъшното оцеляване на британската автомобилна индустрия в електрическата ера.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии