1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Над 250 хил. европейци вече са заявили как искат да изглеждат новите евробанкноти

Ако все още не сте гласували, ето къде може да го направите

До момента над 250 000 души вече са взели участие в допитването на Европейската централна банка за това как да изглеждат новите евробанкноти, това става ясно от публикация на банката в Twitter.

"Голяма благодарност на 254 735 европейци, които споделиха своите възгледи относно новите теми за бъдещите евробанкноти", се казва в поста.

Допитването на ЕЦБ бе обявено на 10 юли, а крайният срок, до който участие могат да вземат и българските граждани, е 31 август. 

Германците са най-активни в проучването, като от всички участници техният дял е 41,7 на сто, следвани от гражданите на Франция (18 на сто) и Италия (14,9 на сто дял).

Най-активна е групата на участниците между 25-39 години, а тази на хората на възраст 65 и повече години е с най-слабо представителство (2,3 на сто). 62,5 на сто от попълнилите анкетата са мъже, 35,8 на сто са жените.

Предложените теми са седем: (Бъдещето е Ваше; Европейската култура; Европейските ценности, отразени в природата;  Нашата Европа – ние самите; Птиците – свободни, издръжливи, вдъхновяващи; Реки – водите на живота в Европа; Ръце – заедно строим Европа). 

Ако все ощ не сте участвали в проучването може да го наравите тук.
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии