1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,617.9

Соня Спасова: Дигиталните капани при онлайн игри са опасни

Лесно могат да теглят пари от банковата ни карта, без наше знание, казва тя пред businessnovinite.bg

Дигитални капани заплашват домакинствата, чиито деца играят на онлайн игри, предупреждава Соня Спасова, директор на Европейски потребителски център. 

Мрежата от европейски потребителски центрове разработи много приятно видео, което дава насоки как може да се предпозим от дигитални капани. Видеото е достъпно за деца с минимални знания по английски и е налично на нашия сайт, каза още Спасова. 

Според нея едно от най-важните неща, които трябва да знаят родителите си и да го комуникират с децата си, е че когато се ползва банкова карта в онлайн игра и се купува нещо, трябва много вниматгелно да се чете. Имаме различни жалби от страна хора, които са потвърдили абонамент за някаква онлайн услуга и впоследствие биват натоварени финансово, защото са кликнали на прималви оферта без да прочетат условието, което например гласи, че тази оферта е безплатна само за 48 часа , а след това се начислява определена сума, която се тегли директно от картата, обясни експертът.

Тя разказа за младеж, който е искал да набави допълнителни екстри към своята онлайн игра и по този начин, без да иска, е изхарчил 90 евро за 90 секунди от картата на родителя си.

През лятото получавахме най-много оплаквания за закъснели и отменени полети. Хората започнаха да пътуват отново и съответно често имат нужда от нашето съдействие, каза още Спасова.

Повече гледайте в интервюто!

 

В следващото видео може да видите как да се предпазите от дигитални капани:

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии