1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Robinhood, на българина Влад Тенев, ще изкупи дял на Сам Банман-Фрайд за $605,7 млн.

Корпоративни истории

Акциите на Robinhood се повишиха с повече от 3% в предпазарната търговия след новината

Компанията на българина Влад Тенев - Robinhood съобщи, че е сключил споразумение за обратно изкупуване на акции от Маршалската служба на САЩ (USMS) за 605,7 млн. долара от Emergent Fidelity Technologies на Сам Банкман-Фрайд, казва Ройтерс.

Снимка: Reuters

Акциите на Robinhood бяха иззети и впоследствие прехвърлени на попечителството на правителството на САЩ, след като FTX на Сам Банкман-Фрайд и Emergent подадоха молба за защита от фалит миналата година. Банкман-Фрайд пледира за невинен по обвинения в престъпна измама и заговор, произтичащи от краха на FTX през ноември 2022 г.

Акциите на Robinhood се повишиха с повече от 3% в предпазарната търговия след новината. Онлайн брокерската компания каза, че 55,3 милиона акции ще бъдат продадени по 10,96 долара за брой.

Снимка: Reuters

Окръжният съдия на САЩ Люис Каплан в Манхатън е одобрил сделката, показват съдебните записи. Каплан, който наблюдава наказателното дело на Банкман-Фрайд, нарече предложеното от Robinhood за покупка на акции „подходящо“ и „в най-добрия интерес на съответните заинтересовани страни“.

Robinhood за първи път разкри намерението си да изкупи обратно дела през февруари и каза, че бордът на компанията я е упълномощил да продължи закупуването на повечето или всички акции.

Снимка: Reuters

Само шест месеца преди компанията му да обяви банкрут миналия ноември, Банкман-Фрайд разкри дял от 7,6% в Robinhood, но каза, че няма никакво намерение да поеме контрола върху платформата за търговия на дребно.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии