1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Carrefour се върна в България. Отвори първите два супермаркета

Корпоративни истории

Ето къде се намират те

Преди 7 гoдини тъpгoвcĸaтa вepигa Carrefour излезе от българския пазар, но в края на минлата година обяви, че се завръща отново. 

Днес - 27 март - в София бяха открити два супермаркета Carrefour - в ЦУМ и на бул. "Ал. Малинов" 89 в столицата, на мястото на досегашните магазини Parkmart, съобщи "Капитал". 

Новите магазини са от различен тип на онези, които бяхме свикнали да виждаме. Този път те са по-малки и локализирани в кварталите, а не в големите търговски центрове. 

Френската търговска верига Carrefour обяви "завръщането на магазини и продукти" на своята марка в България чрез гръцкия франчайзингополучател "Ритейл енд Мор" (Retail & More), който ще предостави "подфранчайзинг на марката Carrefour" за поне около 25 магазина до края на 2024 г. 

Carrefour навлезе на българския пазар през 2009 година чрез предишния си гръцки франчайзингополучател "Маринопулос" (Marinopoulos), който загуби франчайзинга за Carrefour през 2016 година. 

Към края на 2022 година Carrefour присъства в над 40 страни, като в осем от тях веригата сама управлява по-голяма или по-малка част от магазините си: Франция, Испания, Италия, Белгия, Полша, Румъния, Бразилия и Аржентина. На Франция, Испания и Бразилия се падат над 80 на сто от общия обем продажби, припомня АФП.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии