1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

Братя Ангелови напускат "Градус"

Корпоративни истории

Компанията планира стратегически промени в своята структура

Братята Иван и Лука Ангелови, собственици на производителя на птиче месо "Градус", излизат от управлението, стана ясно от прессъобщение на компанията.

"Сложната глобална икономическа и политическа обстановка изискват стратегическо визионерство и управленска проактивност и са от решаващо значение за устойчивото развитие на една компания. Всяка икономическа криза дава неподозирани възможности при добър анализ на риска и ясен план за действие. В светлината на тези исторически залози “Градус“ АД планира стратегически промени в своята организационна структура на управление", се казва в съобщението.

Компанията е решила да създаде Консултативен съвет (Advisory Board), който да е професионален коректив на Съвета на директорите. "С тези свои действия „Градус“ АД заявява готовността си за следване на утвърдените западноевропейски корпоративни практики, които гарантират финансова стабилност, ускорен растеж и защита на акционерите в дружеството и са логичния следващ етап от развитието на компанията след придобития публичен статут през 2018г.", пише още в писмото.

Важна и решителна стъпка в развитието на „Градус“ АД е планираното излизане от управителните органи на най-големите акционери на дружеството – Иван Ангелов и Лука Ангелов.

"Погледът в бъдещето е насочен към предаване на управленските функции на новото поколение млади, образовани и мотивирани професионалисти в комбинация с опитни и доказани в корпоративния свят мениджъри", казват от дружеството.

Пост в Съвета на директорите ще заеме Ангел Ангелов, който от години е част от холдинга. Другият член ще е Бистра Коцева, професионалист с дългогодишен опит в сферата на финансите.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии