
Сам Алтман от Open AI и партньорът му имат бебе
Алтман и Мълхерин се омъжиха през януари 2024 г. на малка церемония
Кой десерт произвежда Nestle в българската си фабрика?
Nestle Bulgaria (Нестле България) откри днес нова производствена линия в присъствието на министър-председателят Росен Желязков, министърът на труда и социалната политика Борислав Гуцанов и министърът на икономиката и индустрията, Гийом Льо Кунф – изпълнителен вицепрезидент на Nestle и главен изпълнителен директор на компанията за Зона Европа, Петър Стоилов Изпълнителен директор за България, представители на българо-швейцарската търговска камара и на деловите среди у нас.
Инвестицията е на стойност 82 милиона лева и ще осигури разкриването на 70 нови работни места. Шоколадовата фабрика в София предоставя работа на общо над 1000 служители. С новата, трета производствена линия, капацитетът на предприятието ще се разшири с 15 000 тона годишна продукция, която се изнася за 18 международни пазара, сред които Великобритания, Франция, Италия, Австрия и Канада
Новите производствени мощности на фабриката в София ще произвеждат иновативните за световния пазар продукти с марката KitKat Tablets.
Компанията Nestle е в България вече 30 години. Льо Кунф подчерта, че всеки KitKat (КитКат), който бъде направен в София, подкрепя 30 000 фермери, отглеждащи какао в Западна Африка. Той допълни, че иновативната технология на новата производствена линия в София намалява потреблението на газ с до 30%, водоползването - с 67% и въглеродния отпечатък - с 30%, като всички опаковки могат да бъдат рециклирани.
Строежът на новата производствена линия продължава 30 месеца. Общата площ е над 3250 квадратни метра. Оборудването е с машини от най-ново поколение, които произвеждат 420 шоколада на минута. Всеки от тях изминава 1,2 километра на поточната линия, преди да бъде опакован. Видовете са три - лешник, двоен шоколад, солен карамел.
От София новата продукцията поема към 17 пазара по света, сред които Великобритания, Франция, Италия и Канада, по информация на БТА.
Шоколадовата фабрика на Nestle в София е един от трите най-големи центъра за производство на продукти KitKat в Европа с над 15 000 тона производство на годишна база, като 90% от готовата продукция е за експорт, а 10% се реализират на местния пазар. В нея работят над 650 служители.
С разширяването на производствените мощности България се утвърждава като иновационен хъб за компанията в Европа.
Последвайте businessnovinite.bg вПоследвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK
Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN
Алтман и Мълхерин се омъжиха през януари 2024 г. на малка церемония
Отчита се увеличение от 70 % на щетите върху енергийната инфраструктура
Фискалният съвет коментира държавния бюджет